نکاتی برای انتخاب پاوربانک
در تلاش هستند تا با استفاده از فناوریهای نوینی اعم از باتریهای حجیمتر ، الگوریتمهای بهینهی مصرف انرژی یا فناوری شارژ سریع، مدت زمان شارژدهی محصولات خود را افزایش دهند، ولی باتوجهبه کاربریهای مختلف و استفادههای سنگین کاربران، مشکل اتمام شارژ باتری، معمولا زیاد دیده میشود. نیاز به خرید پاوربانک نهتنها کاهش پیدا نکرده است، بلکه بازار خوبی دارد.
انواع پاوربانک
پاوربانکها انواع مختلفی دارند، ولی عملکرد تمامی آنها تا حد زیادی مشابه یکدیگر است. این دستهبندی در ابتدای امر به شما کمک میکند، باتوجهبه نیاز خود، پاوربانک مدنظر خود را خریداری کنید. این دستگاهها از نظر کاربرد و فناوری بهکار برده شده در تولید، به چند دسته تقسیم میشوند:
1- پاوربانک مخصوص گوشی هوشمند و تبلت: این دسته از پاوربانکها در ظرفیتهای مختلف و با میزان جریان و ولتاژ متناسب با گوشیهای هوشمند طراحی شدهاند، و قدرت شارژ کردن باتری تلفن همراه را دارند. اما باید در نظر داشته باشید با این پاوربانکها نمیتوانید لپتاپ خودتان را شارژ کنید.
2- پاوربانک مخصوص لپتاپ: این دسته از پاوربانکها، خروجی ولتاژ و جریان متناسب با باتریهای حجیم لپتاپ را دراختیار کاربر قرار میدهند. اکثر پاوربانکهای بازار ولتاژ 5 ولت دارند؛ در صورتی که برای شارژ باتری لپتاپ براساس مشخصات سیستمتان، نیاز به پاوربانک با ولتاژ 16 تا 20 ولت دارید.
3- پاوربانک سولار: پاوربانکهای سولار یا خورشیدی، دوستدار طبیعت هستند و امکان شارژ پاوربانک ازطریق انرژی خورشیدی را دراختیار کاربران قرار میدهند. پاوربانکهای سولار برای افرادی که بخش زیادی از زمان خود را در سفرهایی با عدم دسترسی به برق شهری سپری میکنند، محصولی ایدئال است و تمام نشدن شارژ دستگاههای آنها را تصمین میکند. این نوع پاوربانکها بهدلیل استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر، جزو محصولات دوستدار محیطزیست محسوب میشوند.
4- پاروبانکهای هوشمند: خروجی ولتاژ و جریان پاوربانکهای هوشمند، متناسب با نیاز باتری دستگاه قابل تنظیم است و باتوجهبه نوع دستگاه، قادر به تأمین شدت جریان مناسب باتری است. ایمنی این پاوربانکها در سطح بالاتری نسبت به همتایان ارزانتر خود قرار دارد.
ظرفیت پاوربانک
یکی از نکات مهمی که باید قبل از خرید پاوربانک بدان توجه کنید، ظرفیت آن است. اولین و مهمترین مشخصهی پاوربانکهای طرفیت آنها است که با واحد میلیآمپرساعت (mAh) بیان میشود. ظرفیت پاوربانک به کاربر نشان میدهد چند بار میتوانید با پاوربانک باتری دستگاه خود را شارژ کنید.
نکات مهم برای خرید بهترین پاوربانک : شرکت سازنده
شاید تصور کنید کمپانی سازنده پاوربانک چندان موضوع حائز اهمیتی نباشد و تفاوتی مابین پاوربانک های ساخته شده توسط شرکت های مختلف وجود ندارد! اما اینطور نیست و اگر از پاوربانک های مشابه دو شرکت مختلف به طور همزمان استفاده کنید، متوجه این اختلاف خواهید شد! بنابراین برای خرید بهترین پاوربانک حتما دقت کنید که پاوربانک مورد نظر توسط چه شرکتی ساخته شده است. هم اکنون پاوربانک های شرکت شیائومی در بازار کشورمان بسیار دیده میشوند که کیفیت ساخت و عملکرد مطلوبی دارند. سعی کنید در حین خرید پاوربانک هیچوقت ریسک نکنید که پاوربانک برند ناشناسی را خریداری ننمایید.
نکات مهم برای خرید بهترین پاوربانک : پورت های اتصال
پاوربانک ها با توجه به سبک طراحی که دارند میتوانند از پورت های اتصال مختلف و متعددی پشتیبانی کنند. بنابراین همیشه در حین خرید پاوربانک به این موضوع دقت کنید که چه پورت های اتصالی توسط آن پشتیبانی میشود و اصلا پاوربانک مورد نظر چند پورت خروجی دارد. اگر شما بخواهید با پاوربانک دوربین خود را شارژ کنید که سوکت شارژ سمت تامین انرژی آن از نوع میکرو یو اس بی است، مطمئنا باید پاوربانکی بخرید که به پورت خروجی میکرو یو اس بی مجهز باشد. همچنین اگر بخواهید دو یا چند گوشی را به طور همزمان به پاوربانک متصل و آن ها را شارژ کنید باید پاوربانکی که میخرید به تعداد نیازتان پورت USB خروجی داشته باشد. توجه به این دو نکته هم یکی دیگر از اصلی ترین نکاتی است که باید برای خرید بهترین پاوربانک به آن توجه شود.
نکات مهم برای خرید بهترین پاوربانک : مقدار انرژی ورودی و خروجی (Input/Output Power)
مسئله مهم بعدی که باید برای خرید بهترین پاوربانک به آن توجه کنید مربوط به انرژی ورود (Input Power) و انرژی خروجی (Output Power) دستگاه است. اما این دو موضوع چه معنا و مفهومی داشته و اصلا چه ارتباطی به کیفیت عملکرد پاوربانک دارند؟ انرژی ورودی یا Input Power مقدار انرژی است که پاوربانک در حین شارژ شدن خودش میتواند دریافت کند. هرچه مقدر این انرژی بیشتر باشد، پاور بانک سریع تر شارژ میشود. بنابراین خیلی زودتر میتوانید پاوربانک را فول شارژ کرده و از آن استفاده کنید.
اما انرژی خروج (Output Power) مقدار انرژی است که به عنوان خروجی از پورت های پاوربانک خارج شده و به گوشی شما منتقل میشود. مقدار این انرژی در پاوربانک ها عموما مابین 1 الی 2 آمپر است، اما برخی پاوربانک ها از خروجی بیشتر هم پشتیبانی میکنند. طبیعی است که هرچه خروجی پاوربانک بیشتر باشد، سرعت شارژ شدن گوشی یا هر گجت متصل به آن هم افزایش پیدا خواهد کرد. پس همیشه در حین خرید پاوربانک به مقدار انرژی ورود و خروجی آن دقت کنید.
اگر به دنبال خرید بهترین پاوربانک هستید، حتما مدل هایی را انتخاب کنید که به چراغ LED یل نمایش دهنده وضعیت ابزار مجهز هستند. پاوربانک ها ممکن است حتی دارای صفحه نمایش کوچک هم باشند، اما وجود صفحه نمایش هیچ ضرورتی ندارد و یک چراغ LED هم میتواند خیلی خوب اطلاعاتی که نیاز دارید را در اختیارتان قرار دهد. پاوربانک هایی که به چراغ LED مجهز هستند میتوانند در شرایط مختلف با تغییر رنگ وضعیت را به شما اعلام کنند. برای مثال وقتی پاوربانک شارژ کافی دارد، رنگ چراغ سبز میشود و وقتی شارژ پاوربانک در حال اتمام شدن است، رنگ چراغ به قرمز تغییر پیدا میکند. در بسیاری از پاوربانک ها هم به جای چراغ LED از نشان دهنده مقدار شارژ پاوربانک استفاده شده که دقیقا شبیه به نشان دهنده مقدار شارژ گوشی های موبایل است. بدین ترتیب شما میتوانید متوجه شوید که چقدر از ظرفیت پاوربانک خود را استفاده کردهاید و چقدر از ظرفیت آن باقی مانده است و کی باید آن را شارژ کنید.
همیشه باید به ایمنی دقت ویژهای شود و ایمنی موضوعی است که مستقیما با کیفیت ساخت هر ابزاری ارتباط دارد. پاوربانک ها هم از این موضوع مستثنا نیستند، بنابراین همیشه در حین خرید پاوربانک دقت کنید که آپشن های امنیتی و استانداردهای خوبی را به همراه داشته باشد. لیبل مربوط به استاندارد های امنیتی پاوربانک یا حداقل توضیحات مربوط به آن عموما روی دستگاه یا روی جعبه آن قید شدهاند. یک منبع تغذیه (پاوربانک) بیکیفیت میتواند به باتری گوشی شما آسیب بزند، بنابراین همیشه محصولات برندهای معتبر را خریداری کنید و هر پاوربانکی را به راحتی و بدون توجه به کیفیت ساخت آن خریداری ننمایید.